bambooweb.info
http://www.bambooweb.info/bb/

Oops - wrong bamboo?
http://www.bambooweb.info/bb/viewtopic.php?f=11&t=7827
Page 1 of 1

Author:  da7id [ Thu Dec 20, 2018 11:08 pm ]
Post subject:  Oops - wrong bamboo?

So I posted a while ago about losing new shoots on one of my Lakos. And now looking at the photo & comparing the shoot to the Lako shoot coming up from another plant in the ground, I’m starting to think the 2 in pots aren’t Lakos at all. So the story behind them is I got them for almost nothing from a guy on Craigslist - 2 15G pots with black bamboo much bigger than I ever see in nurseries. He said they were Lako & they have green striped black culms but the shoots are really hairy. Do you thing these are G atroviolacea instead? This isn’t great as I’m in 8b & I thought the Lakos would be hard enough.

Attachments:
C68E463E-693F-4401-B430-598E44AF4481.jpeg
C68E463E-693F-4401-B430-598E44AF4481.jpeg [ 192.4 KiB | Viewed 646 times ]
64FCD593-536E-401A-85C0-C564190A04F4.jpeg
64FCD593-536E-401A-85C0-C564190A04F4.jpeg [ 143.82 KiB | Viewed 646 times ]

Author:  Glen [ Fri Dec 21, 2018 7:10 am ]
Post subject:  Re: Oops - wrong bamboo?

Yes, I think you are correct about that shoot belonging to G. atroviolacea. In your area, I am not sure it will make much difference, as both will require substantial protection from severe freezes most winters.

Author:  da7id [ Fri Dec 21, 2018 2:38 pm ]
Post subject:  Re: Oops - wrong bamboo?

Thanks for the confirmation. I guess my collection just got a bit more diverse. I was thinking Gigantochloa was much less cold hardy. Anyway we already had one night down to 28 for a couple hours in Nov with minimal leaf loss. I’ll see what Feb brings.

Page 1 of 1 All times are UTC
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/